T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇANKAYA - Tapu Kadastro Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılın İlk Zili Çaldı

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılın İlk Zili Çaldı

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı kapsamında ilk zil bugün çaldı. Bugünkü programda özellikle okulumuza bu yıl ilk defa başlayan 9.sınıfların heyecanı dikkat çeken unsurlardan biriydi. Programa Okul Müdürümüz Mehmet Hanifi SOLAK, Müdür Yardımcılarımız Mehmet Levent PARLAK ve Ali GÖZEL, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından Okul Müdürümüz Mehmet Hanifi SOLAK, Eğitimin en vazgeçilmez hizmet olduğuna inanan ve her şeyin insanı sevmekle başladığını kabullenen bir eğitimci olarak huzurunuzda olmanın verdiği heyecanı vurgulayarak konuşmasına şöyle devam etti;

"Sayın Veliler; Bize emanet ettiğiniz canınızdan çok sevdiğiniz kıymetli yavrularınızı bu çatı altında hiçbir ayrım gözetmeksizin eğitmeyi amaç edindik. Yüreğimizdeki sevgiyi belleğimizdeki bilgiyi, kişiliğimizdeki çizgiyi onlarla paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz. Bu anlayış ve kararlılıkla beynini, gönlünü, emeğini ve yıllarını eğitime adamış öğretmen arkadaşlarıma zor fakat kutsal görevlerinde başarılar diliyorum" dedi.

Aramıza yeni katılan öğrencilerimize yuvanıza hoş geldiniz diyerek konuşmalarına Okul Müdürümüz Mehmet Hanifi SOLAK şöyle devam etti;

"İnsanın en değerli varlık, Sevginin en hünerli güç, Bilginin en yenilmez kuvvet, Emeğin en yüce değer, Eğitimin en vazgeçilmez hizmet olduğuna inanan ve her şeyin insanı sevmekle başladığını kabullenen bir eğitimci olarak huzurunuzda olmanın verdiği mutluluk içinde hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

Sevgili Gençler;

Hayat, derbederlik ve tembellik için çok uzun; fakat duyguları, başarıları kaçırmak ve yaşamı anlamlandırmak için çok kısadır. Gençken güzel olan şeylerin yaş aldıkça kendi donanımınız olduğunu görmek ileride size büyük keyif vereceğinden emin olun.

Hayatın sadece verimli yaşanması değil; onu güzel kılmakta önemlidir. Okunacak kitapları, gezilecek şehirleri, seyredilecek filmleri, beraber oturup gezilecek dostları da iyi seçmek gerekir. Kalbini kırdığınız insanlarla, kaldığınız yerden başlayamassınız.

Kimsenin sizi bulmasını beklemeyin, nitelikli insanları siz arayın. Öğretmenlerinizden, büyüklerinizden ve hatta kendi akranlarınızın bilgilerinden, hayata bakış açılarından yararlanın. Düşünceniz yeni bir boyut kazanır, yaşamınıza farklı bir bakış açısı eklenir. Dilinizi, itibarınızı, tecrübe ve görgünüzü geliştiren; dünyaya bakışınızı değiştiren insanlar önemlidir.

Yeni ve farklı ilişkiler kurmaya çalışın. Okul etkinliklerinde görev alın, arkadaşlarınızla öğretmenlerinizle fikirler üretin, üretmekten korkmayın. Sürekli tüketmek yerine üretici olun.

Kimse kimseyi keşfetmez, ancak kendimiz düşüncelerimiz, davranışlarımızla kendimizin farkına vardırabiliriz. Unutmayın ki "Herkes kendi talihinin mimarıdır." Son olarak şunu hatırlatmak iterim ki; okulumuzu ve çevremizi temiz tutalım. Çöp toplamak göreviniz değilse çöp atmamak sorumluluğunuzdur.

Düşünürün dediği gibi: Yanlışı alkışlıyorsan fikrin yoktur. Eğri ile doğruyu ayıramıyorsan aklın yoktur. Yalana sahip çıkıyorsan ahlakın yoktur. Akıl ve ahlakını kiraya verdiysen, sen zaten yaşamıyorsun. Dolayısıyla akıllı, fikirli ve ahlaklı olmanın ne kadar büyük bir erdem olduğu tartışılmazdır.                                           

 

Bu duygu ve düşüncelerle 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının Okulumuza, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlı olması dileklerimle saygı ve sevgiler sunarım. Sizlere içinizdeki iyilik kadar iyi bir hayat diliyorum" dedi.

Okul Müdürümüzün konuşmasının ardından 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Okul Birincisi Sude Nur ŞATIR arkadaşlarına başarısının öğretmenlerin emeği ile olduğunu vurgulayarak şöyle dedi;

"Sayın Müdürüm, Müdür Yardımcılarım değerli öğretmenlerim ve sevgili arkadaşlarım saygı ve sevgi ile hepinizi selamlıyorum. Geçen dönem zorlu bir süreçten sonra istediğim başarıyı elde ettiğim için sevincimi sizlerle de paylaşmak isterim. Bu başarıda emeği olan tüm öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Başarı elbette tesadüfle olmaz, gayret ister, emek ister, çalışmak ister...2022-2023 Eğitim Öğretim yılında siz değerli arkadaşlarıma başarıl bir süreç geçirmeniz dileklerimle hepinize başarılar diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilerimiz sınıflarına geçti. Bizlerde 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyoruz.

12-09-202212-09-202212-09-202212-09-202212-09-202212-09-202212-09-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.09.2022 - Güncelleme: 12.09.2022 10:49 - Görüntülenme: 308
  Beğen | 1  kişi beğendi